Δωρεάν Μεταφορικά σε όλες τις ταμειακές.

Πόσο αξιόπιστοι είναι οι Ανιχνευτές Πλαστότητας Χαρτονομισμάτων;

Για μία επιχείρηση, η οποία πραγματοποιεί καθημερινά χρηματικές συναλλαγές, η επένδυση στην αγορά ενός αξιόπιστου ανιχνευτή πλαστότητας είναι ζωτικής σημασίας. Αυτό γιατί μερικά πλαστά χαρτονομίσματα μπορούν να αποδειχθούν αρκετά ζημιογόνα για μία επιχείρηση και να έχουν ολέθριες συνέπειες στην ορθή λειτουργία της. Ωστόσο, πόσο εύκολο είναι να εμπιστευτεί κανείς μία συσκευή για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν έναν ανιχνευτή πλαστότητας ποιοτικό και αξιόπιστο; 

Χαρακτηριστικά Ασφαλείας Ανιχνευτών Πλαστότητας

Αρχικά, θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως κάθε ανιχνευτής πλαστών χαρτονομισμάτων διαθέτει διαφορετικά χαρακτηριστικά ασφαλείας που εγγυώνται τον απόλυτο έλεγχο του κάθε χαρτονομίσματος. Αυτά μπορεί να είναι: 

  • Ο έλεγχος υπεριώδους ακτίνας UV 
  • Ο έλεγχος υπέρυθρου φωτός IR 
  • Ο μαγνητικός έλεγχος MG 
  • Η ανίχνευση μεγέθους SD 
  • Η ανίχνευση λευκού φωτός WL

Πολλοί ανιχνευτές πλαστότητας χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό των παραπάνω μεθόδων προκειμένου να εξακριβώνεται με τη μέγιστη δυνατή βεβαιότητα, η πλαστότητα ή μη ενός χαρτονομίσματος. 

Μέσα Ανίχνευσης Πλαστών Χαρτονομισμάτων

Υπάρχουν πολλά είδη ανιχνευτών πλαστότητας χαρτονομισμάτων. Κάθε επιχείρηση καλείται να επιλέξει αυτόν που ταιριάζει περισσότερα με τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της. Παρακάτω θα αναφέρουμε μερικά από τα πιο κοινά είδη ανιχνευτών πλαστότητας. 

ανιχνευτές πλαστότητας

Μαρκαδόρος ανίχνευσης

Ο μαρκαδόρος ανίχνευσης (ή στυλό ανίχνευσης) είναι ο πιο απλός και οικονομικός τρόπος εντοπισμού πλαστών χαρτονομισμάτων. Το μελάνι αυτού του μαρκαδόρου περιέχει ένα ειδικό διάλυμα που αντιδρά με το άμυλο που χρησιμοποιείται στο κοινό χαρτί, ενώ σε ένα πραγματικό χαρτονόμισμα θα παραμείνει διάφανο. Η μέθοδος αυτή ελέγχει μόνο την ποιότητα του χαρτιού και όχι άλλες μεθόδους παραχάραξης, ενώ δεν είναι τόσο πρακτική όταν πρέπει να ελέγξετε πολλά χαρτονομίσματα. 

Αυτόματοι ανιχνευτές vs Χειροκίνητοι ανιχνευτές

Οι αυτόματοι ανιχνευτές πλαστότητας έχουν τη δυνατότητα να σκανάρουν και να αναγνωρίζουν ακόμα και ανακατεμένα χαρτονομίσματα, χωρίς την παρέμβαση του χρήστη. Σε αντίθεση με τα χειροκίνητα μοντέλα, όπου ο έλεγχος γίνεται από τον χρήστη με τη βοήθεια μιας UV λάμπας. Δηλαδή, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γνωρίζει τα σημεία που πρέπει να παρατηρεί όταν ελέγχει τη γνησιότητα ενός χαρτονομίσματος.

Οι αυτόματοι ανιχνευτές πλαστότητας είναι κατάλληλη λύση για έλεγχο και καταμέτρηση πολλών χαρτονομισμάτων ταυτόχρονα, ενώ οι χειροκίνητοι ανιχνευτές πλαστότητας ενδείκνυνται για πιο «ελαφριές» εργασίες, με μικρότερο όγκο. Ωστόσο, είναι ιδανικοί για έλεγχο τραπεζικών επιταγών, πιστωτικών καρτών και διαβατηρίων. 

Στο φυσικό, αλλά και στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Μηχανεμπορικής θα βρείτε Ανιχνευτές Πλαστότητας Χαρτονομισμάτων ανάλογους με τις ανάγκες της επιχείρησής σας, όποιες και αν είναι αυτές. Δείτε επίσης: Ταμειακές Μηχανές, Ζυγαριές, Συρτάρια ταμείου και άλλα είδη επαγγελματικού εξοπλισμού για την επιχείρησή σας. 

Σχετικά Προϊόντα