Δωρεάν Μεταφορικά σε όλες τις ταμειακές.

Απόφαση για την αναβάθμιση του firmware των λειτουργούντων ΦΤΜ και ΑΔΗΜΕ

Μετά το χθεσινό Δελτίο Τύπου της ΑΑΔΕ και τη ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, δημοσιεύθηκε επίσημα σήμερα η Απόφαση για την αναβάθμιση του firmware των λειτουργούντων ΦΤΜ και ΑΔΗΜΕ.

Έχουμε δεδομένη πια, την Απόφαση για την Αναβάθμιση του firmware των ΦΤΜ και ΑΔΗΜΕ και είμαστε σε αναμονή για :

  • Την παράταση που θα ανακοινώσει η Κοινωνία της Πληροφορίας, σχετικά με την προθεσμία κατάθεσης Αιτήσεων για Voucher (λήγει στις 31.3.2023) και
  • Την Κοινή Απόφαση Υπουργού Οικονομικών και Διοικητή της ΑΑΔΕ, σχετικά με την διασύνδεση των ΦΤΜ και ΑΔΗΜΕ με τα EFT-POS.

Ως πιστοποιημένοι εκπρόσωποι της ΕΛΜΗ, η πρώτη ενημέρωση που θέλουμε να σας μεταφέρουμε είναι ότι, όλα τα μοντέλα ΦΤΜ και ΑΔΗΜΕ της ΕΛΜΗ που βρίσκονται εν λειτουργία στην αγορά, θα αναβαθμιστούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Απόφασης της ΑΑΔΕ.

Στη συνέχεια, θέλουμε να σας ζητήσουμε να κάνετε λίγη υπομονή ακόμη, μέχρι να ανακοινωθεί η παράταση των Voucher και να διευκρινιστεί η διαδικασία πιστοποίησης των αναβαθμισμένων Firmware.

Πιστεύουμε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα μπορούμε να σας ενημερώσουμε, απαντώντας στα ερωτήματα που λογικά έχετε.  

Απόφαση για την αναβάθμιση του firmware 1

Μέχρι τότε, θέλουμε να επισημάνουμε τέσσερα σημεία από την Απόφαση για την αναβάθμιση του firmware, του Δελτίου Τύπου της ΑΑΔΕ και του Πολυνομοσχεδίου, που θεωρούμε πολύ σημαντικά.    

Απόφαση Α.1021

Η ημερομηνία ολοκλήρωσης των αναβαθμίσεων ορίζεται i) η 30.6.2023 για τις οντότητες, που το σύνολο των ακαθαρίστων εσόδων τους για το φορολογικό έτος 2021, δεν υπερβαίνει τις εκατό χιλιάδες ευρώ (100.000,00 €) και ii) η 31.7.2023 για τις οντότητες, που το σύνολο των ακαθαρίστων εσόδων τους για το φορολογικό έτος 2021, υπερβαίνει τις εκατό χιλιάδες ευρώ (100.000,00 €).

Δελτίο Τύπου (1)

Με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης, οι υφιστάμενες εν λειτουργία ΦΤΜ και ΑΔΗΜΕ θα μπορούν να διασυνδέονται με τερματικά αποδοχής καρτών πληρωμών (EFT/POS), προκειμένου να μεταδίδουν σε αυτό το ποσό πληρωμής με κάρτα και ταυτόχρονα να διασφαλίζεται η έκδοση της σχετικής απόδειξης.

Δελτίο Τύπου (2)

Διευκρινίζεται ότι οι υφιστάμενοι φορολογικοί μηχανισμοί (ΕΑΦΔΣΣ) δεν περιλαμβάνονται στην παρούσα αναβάθμιση, καθότι έχουν ήδη εκδοθεί προδιαγραφές για κατασκευή νέου τύπου μηχανισμών (ΦΗΜΑΣ).

Πολυνομοσχέδιο (Άρθρο 41)

  1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της ΑΑΔΕ καθορίζονται ο τρόπος, ο χρόνος, η έκταση εφαρμογής, η διαδικασία, οι υπόχρεοι, οι όροι και οι προϋποθέσεις διασύνδεσης των τερματικών Ηλεκτρονικής Μεταφοράς Κεφαλαίων στο Σημείο Πώλησης (EFT/POS) ημεδαπής και αλλοδαπής με τη Φορολογική Διοίκηση, καθώς και κάθε άλλο ειδικότερο θέμα για την εφαρμογή του παρόντος».

Στη Μηχανεμπορική θεωρούμε ευθύνη μας να σας ενημερώνουμε για όλες νέες αποφάσεις και αλλαγές που διαδραματίζονται σε χώρους που αφορούν άμεσα εσάς και την επιχείρησή σας. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. 

Σχετικά Προϊόντα