Δωρεάν Μεταφορικά σε όλες τις ταμειακές.

4 Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε μία Ταμειακή Μηχανή

Η ταμειακή μηχανή είναι φορολογικό στοιχείο της επιχείρησης σας και σχετίζεται με το υπουργείο οικονομικών και το σύστημα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Taxis. Ευνόητο είναι πως η ταμειακή μηχανή που θα επιλέξετε είναι ένα “εργαλείο” με το οποίο θα πρέπει να δουλέψετε για αρκετά χρόνια! Συνεπώς, η επιλογή της απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς, όπως και στα περισσότερα εργαλεία και μηχανήματα που αφορούν μια επιχείρηση, υπάρχουν αρκετά σκοτεινά σημεία που θα διαφωτίσουμε στη συνέχεια αυτού του άρθρου.

1. Η ταμειακή μηχανή είναι απαραίτητη και υποχρεωτική για τη νόμιμη λειτουργία μιας επιχείρησης

Η ταμειακή μηχανή είναι υποχρεωτική για κάθε επιχείρηση λιανικής πώλησης, είτε πρόκειται  για καταστήματα είτε για υπαίθριες λαϊκές αγορές είτε για εμπόριο μέσω διαδικτύου.  Μετά την έναρξη δραστηριότητάς της, η οποία πρέπει να υποβάλλεται στη ΔΟΥ, πρέπει η εκάστοτε επιχείρηση να προχωρήσει στην αγορά της ταμειακής της μηχανής με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς πρόκειται για ένα βασικό εργαλείο, το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε κάθε συναλλαγή!

2. Η ταμειακή μηχανή έχει ημερομηνία λήξης

Οι ταμειακές μηχανές έχουν συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο, μέσα στα πλαίσια του οποίου μπορούν να εξυπηρετούν τις ανάγκες σας. Αυτό το χρονικό περιθώριο καθορίζεται κυρίως από δύο βασικούς παράγοντες. Αυτοί είναι τα ημερήσια Ζ που βγάζει μία ταμειακή μηχανή και οι όροι εγγύησης, άρα κατ’ επέκταση και η “λήξη καταλληλότητάς” της. 

 

Αρχικά, ας ξεκαθαρίσουμε αυτό, όταν λέμε ότι οι ταμειακές μηχανές έχουν συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο που μπορούν να εξυπηρετήσουν μία επιχείρηση, ο τρόπος με τον οποίο το μετράμε είναι τα ημερήσια Ζ που βγάζει η μηχανή και όχι οι ημερολογιακές ημέρες που περνάνε από την ημέρα αγοράς της ή ο αριθμός των αποδείξεων που χτυπιούνται. Ο αριθμός των εκδιδόμενων Ζ ανά μηχανή είναι περίπου 1800. Αυτή είναι και η πιο συχνή παρανόηση σχετικά με τη “διάρκεια ζωής” μιας ταμειακής μηχανής. 

 

Εκτός από τον αριθμό των Ζ, υπάρχει και η “λήξη καταλληλότητας”, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η οποία είναι 4 χρόνια μετά την άδεια έγκρισης του μοντέλου της μηχανής από το υπουργείο. Μετά τα 4 χρόνια, η μηχανή μπορεί να αγοραστεί μόνο εάν υπάρχει παράταση, διαφορετικά η επιχείρηση δεν καλύπτεται από την εγγύηση. Όλοι οι κατασκευαστές ταμειακών μηχανών παρέχουν του ίδιους όρους εγγύησης.

3. Πρέπει να γίνει διασύνδεση με τη Γ.Γ.Π.Σ. 

Όλες οι ταμειακές μηχανές νέας τεχνολογίας έχουν δυνατότητα για σύνδεση και αποστολή δεδομένων στη ΓΓΠΣ (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων). Το έμπειρο προσωπικό της Μηχανεμπορικής μπορεί να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.  

4. Υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης της ταμειακής με άλλες συσκευές

Εκτός από τις κλασικές φορολογικές λειτουργίες, οι ταμειακές μηχανές νέου τύπου δύναται να συνδεθούν και να συνεργαστούν και με άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που ενδέχεται να χρησιμοποιείται μέσα στο κατάστημά σας, όπως scanner για barcode, ηλεκτρονικές ζυγαριές, εξωτερικά πληκτρολόγια, εκτυπωτές, κ.ά., διευκολύνοντας σημαντικά τις καθημερινές σας συναλλαγές.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αγορά μιας ταμειακής μηχανής, το service των ταμειακών μηχανών και τις ταμειακές μηχανές γενικότερα, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Το έμπειρο προσωπικό μας θα σας δώσεις τις λύσεις που αναζητάτε και θα σας βοηθήσει να επιλύσετε κάθε πιθανή απορία ή προβληματισμό. 

Σχετικά Προϊόντα