Δωρεάν Μεταφορικά σε όλες τις ταμειακές.

5+1 Τρόποι για να κρατήσετε την ταμειακή μηχανή σας σαν καινούργια!

Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά για να κρατήσετε την ταμειακή μηχανή σας σαν καινούργια. Βάση νόμου όπως γνωρίζουμε η ταμειακή μηχανή έχει περιορισμένη μνήμη και δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 1850 μέρες λειτουργίας της. Η αλλαγή της ταμειακής μηχανής συνήθως φτάνει την 5ετία με καθημερινή χρήση και έκδοση αποδείξεων. Για την πιο ομαλή και σταθερή χρήση το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να δώσουμε την ελάχιστη προσοχή στην ταμειακή μας μηχανή έτσι ώστε να μην ξοδεύουμε αδιάκοπα χρήματα για service και μικροεπισκευές. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε κάποιους τρόπους για να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση την ταμειακή σας.

Καθαρισμός πληκτρολογίου:

Ο καθαρισμός του πληκτρολογίου παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της ταμειακή μηχανής. Μετά από κάθε κλείσιμο της ημέρας (αναφορά Ζ) είναι απαραίτητο για την σωστή λειτουργία της ταμειακής μας μηχανής να διατηρούμε σε καλή κατάσταση το πληκτρολόγιο της.

Πρώτη κίνηση είναι να κλείσουμε ή και ακόμα καλύτερα να βγάλουμε εκτός ρεύματος την ταμειακή για να μην υπάρξει κάποιο άσκοπο χτύπημα ποσού (λάθος απόδειξη). Στην συνεχεία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ξεσκονόπανο για να μαζέψουμε όλες τις σκόνες και τις βρωμιές που έχουν κάτσει πάνω. Εφόσον έχει τελειώσει η διαδικασία, με ένα αντισηπτικό μαντιλάκι, καθαρίζουμε απαλά πάνω στα πλήκτρα και προσπαθούμε να εμβαθύνουμε στο πλάι των κουμπιών, για να συλλέξουμε τυχών βρωμιές που ενδέχεται να εισχωρήσουν στο εσωτερικό της ταμειακή μηχανής. Με αυτό το τρόπο θα αποτρέψουμε πιθανά κολλήματα στα πλήκτρα της ταμειακής μας και δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε ποτέ πληκτρολόγιο.

Καθαρισμός θερμικού εκτυπωτή:

Οι θερμικοί εκτυπωτές είναι οι πιο αξιόπιστοι και πιο γρήγοροι σήμερα αφού λειτουργούν απλά θερμαίνοντας το χαρτί και συνήθως δεν χρειάζονται να αλλαχτούν καθόλη την διάρκεια της ζωής της ταμειακής μηχανής. Για να έχουμε μια διαρκή και έντονη εκτύπωση στην απόδειξη μας θα πρέπει να συντηρήσουμε σωστά και με προσοχή την κεφαλή του εκτυπωτή.

Αρχικά βγάζουμε εκτός ρεύματος την ταμειακή μηχανή μας, ανοίγουμε το καπάκι του ρολού, αφαιρούμε την χαρτοταινία και ετοιμάζουμε δύο καθαρά πανιά. Με το πρώτο πανί περνάμε απαλά σε όλο το μήκος του εκτυπωτή και στη συνέχεια βάζουμε λίγο καθαρό οινόπνευμα πάνω στο άλλο καθαρό πανί και το περνάμε πάνω από τον εκτυπωτή χωρίς να πιέσουμε έντονα την κεφαλή. Η διαδικασία του καθαρισμού θα πρέπει να γίνεται μία φορά το μήνα αν υπάρχει μεγάλος όγκος αποδείξεων αλλιώς μια φορά το τρίμηνο.

Προστασία ρεύματος:

Σαν ηλεκτρονική συσκευή η ταμειακή μηχανή λειτουργεί με συνεχές ρεύμα. Ως γνωστόν το δίκτυο ρεύματος και η παροχή ρεύματος στη χώρα μας από περιοχή σε περιοχή διαφέρει. Σε ορισμένες περιοχές όπου η ποιότητα ρεύματος δεν είναι τόσο καλή συνιστούμε κάποιες ενέργειες για να προστατεύσουμε τα ευαίσθητα εξαρτήματα της ταμειακής μηχανής μας. Οι περιοχές που βλέπουμε να υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα είναι τα νησιά, περιοχές εκτός μεγαλουπόλεων, χωριά και απομακρυσμένα μέροι εκτός αστικών δικτύων.

Η λύση για αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με μονή εξωτερική πρίζα ασφαλείας ή πολύπριζο ασφαλείας, με καλύτερη λύση το UPS. Έτσι είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα κάψουμε κάποιο ευαίσθητο εξάρτημα της ταμειακής μηχανής μας.

Κάλυμμα Μεμβράνης πληκτρολογίου:

Η μεμβράνη πληκτρολογίου είναι ένα από τα καλύτερα αξεσουάρ για να διατηρήσετε την ταμειακή σας μηχανή σαν καινούργια. Το συγκεκριμένο αξεσουάρ βοηθάει στο να μην εισχωρήσουν τυχών βρωμιές και σκουπίδια ανάμεσα στα πλήκτρα του πληκτρολογίου. Επίσης παρέχει τη μέγιστη προστασία σε νερό, καφέ και άλλα ροφήματα. Σε βάθος χρόνου βλέπουμε το πληκτρολόγιο της ταμειακής μηχανής μας να δίνει τη μέγιστη απόδοση χωρίς κανένα κόλλημα στο χτύπημα του πλήκτρου. Ακόμη μας γλυτώνει αρκετό χρόνο καθημερινά στον καθαρισμό του πληκτρολογίου.

Αυτό που αρκεί είναι να περνάμε με ένα αντισηπτικό μαντιλάκι πάνω από τη μεμβράνη για να διατηρούμε τη υγιεινή του χώρου. Όπως κάθε αναλώσιμο έτσι και η μεμβράνη δεν κρατάει για όλο το χρόνο ζωής της ταμειακής μηχανής. Θα πρέπει να γίνεται αλλαγή της μεμβράνης του πληκτρολογίου κάθε 1 έτος ή όποτε υπάρχει μεγάλη φθορά απ’ τη χρήση της.

Διατήρηση της ταμειακής σε προστατευμένο περιβάλλον:

Ως γνωστόν η ταμειακή μηχανή είναι μια ηλεκτρονική συσκευή με πολύ σημαντικά στοιχεία της επιχείρησης, ένα από αυτά είναι η φορολογική της μνήμη, η οποία πρέπει να μείνει άθικτη σε όλη τη διάρκεια της ζωής της ακόμη και 5 χρόνια μετά το κλείσιμο της επιχείρησης. Για να καταφέρουμε να κρατήσουμε προστατευμένα αυτά τα στοιχεία, θα πρέπει να προσέξουμε που θα τοποθετηθεί η ταμειακή μηχανή στο χώρο της εκάστοτε επιχείρησης αλλά και που θα αποθηκευτεί στο μέλλον.

Για την διατήρηση της ταμειακής σε προστατευμένο περιβάλλον πρέπει να αποφύγουμε, την πολύ υγρασία διότι βλάπτει πολλά κύρια εσωτερικά μέρη της ταμειακής γεμίζοντας με σκουριά και άλατα πολλά ζωτικά μέρη της,την πολύ υψηλή θερμοκρασία για την επέκταση ζωής της μπαταρίας της αλλά και το πολύ κρύο διότι υπάρχουν πολλά κινούμενα μέρη στη ταμειακή(εκτυπωτής,πληκτρολογιο κλπ.).

Αξεσουάρ μεταφοράς:

Για να κρατήσετε την ταμειακή μηχανή σαν καινούργια σας προτείνουμε τις ειδικές τσάντες μεταφοράς. Αυτές οι θήκες σχεδιάζονται με σκοπό την ασφαλή μεταφορά των μηχανών και την προστασία τους από φυσικές καταστάσεις και πιθανές ζημιές κατά τη μεταφορά. Αυτές οι τσάντες είναι συνήθως κατασκευασμένες από ανθεκτικά υλικά για να αντέχουν στη φθορά οι οποίες για να την προστατεύουν από χτυπήματα, πτώσεις, νερά, ζέστη, υγρασία. Όπως ξέρουμε υπάρχουν μοντέλα ταμειακών με σχετικές εγκρίσεις για υπαίθρια αγορά, λαϊκές και πάγκους οι οποίες είναι εκτεθειμένες σε εξωτερικούς χώρους. Σας προτείνουμε πάντα ταμειακές με υψηλές αντοχές σε αυτές τις συνθήκες. Όλα τα μοντέλα περιέχουν ειδικές τσάντες μεταφοράς και προστασίας της ταμειακής μηχανής σας. Επιπλέον, οι τσάντες μεταφοράς ταμειακής μηχανής έχουν σχεδιαστεί με εργονομικές λαβές για άνετη μεταφορά. Οι θήκες μεταφοράς ταμειακών μηχανών αποτελούν σημαντικό αξεσουάρ για επιχειρήσεις και καταστήματα που χρησιμοποιούν ταμειακές μηχανές. Κατά την αγορά θήκης μεταφοράς ταμειακής μηχανής, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια υψηλής ποιότητας και ανθεκτική θήκη που θα ταιριάζει στο μοντέλο της μηχανής σας. Αυτό θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία της μηχανής και την προστασία των δεδομένων σας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αγορά μιας ταμειακής μηχανής, το service των ταμειακών μηχανών και τις ταμειακές μηχανές γενικότερα, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Το έμπειρο προσωπικό μας θα σας δώσεις τις λύσεις που αναζητάτε και θα σας βοηθήσει να επιλύσετε κάθε πιθανή απορία ή προβληματισμό. 

Σχετικά Προϊόντα